8 leggyakoribb téma

A környezetszennyezéssel saját magunkat mérgezzük meg

598
HOZZÁSZÓLÁS:

Minden lélegzetvételünkkel több millió tisztátalan anyag jut a szervezetünkbe.kornyezetvedelem-termeszetvedelem-02

A levegőt kipufogógázok és ipari végtermékek szennyezik, égéstermékekkel szívjuk tele tüdőnket, és azbeszttel, ólommal, rovarirtókkal és passzív dohányosként cigarettafüsttel.

Szervezetünk természetesen meg tud birkózni ezekkel a mikroszkopikus betolakodókkal, az evolúció mégsem mindig tud lépést tartani a változások ütemével. Lassú módosulások sorozatában alakultunk ki a kőkorszak óta, a technika és az automatizáció azonban jóval gyorsabban fejlődött.

A zöldségek, gyümölcsök sem a régiek már

Még a gyümölcs- és zöldségfélék – legegészségesebb táplálékunk – sem mentesek a szennyezőanyagoktól.

Egy közönséges talajmintában peszticideket és vegyi anyagok maradványait találjuk. Ezek megölik a termények növekedését gátló rovarokat, rágcsálókat, penészgombákat, gyomokat.

Csakhogy a vegyi anyagok nem tűnnek el nyomtalanul, amikor elvégezték feladatukat. Visszamaradó elemeik a talajba kerülő vízbe szivárognak. A termények magukba szívják ezt a vizet, s ezzel fölveszik a kémiai melléktermékeket.

Nem csak a talaj szennyezett

Másféle szennyezések is léteznek. Sokan például nem vesznek csomagolatlan gyümölcsöt az országúti standokról.

Ha a gyümölcsök héját és húsát piszok és szmog szennyezi, egészségnövelő hatásuk egy részét elveszítik.

hámozható gyümölcsöknél, így a narancsnál és banánnál nem kell aggódnunk, hiszen saját beépített védőmechanizmussal rendelkeznek.

A legokosabb azonban mégis az, ha teljesen mellőzzük az országúton vásárolható almát, körtét és szőlőt.

A húsok is tele vannak káros anyagokkal

A húsféléknek is megvan a maguk horrortörténete. A nagyüzemi állattartásban manapság antibiotikumokkal és mesterséges hormonokkal tömik tele az állatokat, hogy felgyorsítsák növekedésüket.

Megnő tehát az esélye, hogy a korábbinál rezisztensebb baktériumok kerülnek a húsételekbe.

Éppen ezért tanácsos inkább természetes körülmények között tartott állatok húsát fogyasztani, melyek nem terhelik felesleges káros anyagokkal a szervezetünket.

598
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

149
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]